Aktiviteetit Kuhmossa

Tietoa Kuhmosta https://visitkuhmo.fi/

Kulttuuria Kuhmossa
Kuhmo on ensimmäinen UNESCO:n kirjallisuuskaupungin arvon saavuttanut suomalaiskaupunki. Meillä on täällä pitkät perinteet kirjallisuuden parissa. Olemme saaneet elää Kalevalaisuuden kehdossa ja tämä on myös noteerattu muualla maailmalla. Kalevalaisen kulttuurin keskus Juminkeko näyttelyineen on oiva käyntikohde ja sijaitsee kävelymatkan päässä. Piipahda  Kuhmo-talolla, jonne kävelet vain 2 minuutissa. Heinäkuussa Kuhmon kamarimusiikkifestivaali vie mennessään, jolloin Kuhmoon kokoontuu taiteilijoita ja vieraita ympäri maailman. Kuhmon henki sykkii vahvasti kaduilla ja iloisissa ihmisissä.

Kuhmon historia
Historiasta kiinnostuneille Kuhmo tarjoaa tuhdin paketin talvi-ja jatkosodasta ja kuinka se Kuhmossa elettiin. Tutustu Talvisota-museoon sekä poikkea lukuisille maastokohteille ympäri Kuhmoa.

Kuhmon luonto
Erämaakaupunkina Kuhmo tarjoaa upeat puitteet ja erilaisia aktiviteetteja ympärivuotiseen liikkumiseen puhtaan luonnon helmassa. Kuhmon sadoista koskista jokaiselle löytyy oma paikkansa ja tilansa. Lähin koskikalastuspaikka, Pajakkakoski on 800 metrin päässä hotellilta. Laineiden liplatusta kuunnellessa luonto tarjoaa meille parastaan: puhtautta, raikkautta ja rauhallisuutta. Omatoimiseen liikkumiseen Kuhmo on kuin tehty. Lukuisille huolletuille vaellusreiteille pääsee alkaen 10km päästä keskustasta. Polkujuoksuun sopivat vaihtelevat maastot vievät mennessään. Melojille on omat reitistöt, koskemattomat saaret ja hiekkarannat kutsuvat seikkailuun. Illan voi päättää nuotiolle eväiden ja tärkeiden ihmisten seuraan.

Kuhmon talvi
Vaikka Hotelli Kainuu sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, on sinulla lupa tulla moottorikelkalla hotellin takaparkkipaikalle Lammasjärveltä päin. Tarkemmat tiedot alueen kelkkailureiteistä löytyy Kainuun ulkoilureittejä esittelevällä (tieto-/karttapalvelun) sivustolta. Hae Moottorikelkkaurat ^ Kainuun MK-urat.

Kuhmossa on talvella maksuttomia ulkojäitä, joilla voit luistella tai pelata jääkiekkoa, jos säät sallivat. Kuhmon jäähallista voit varata vaikka oman jäävuoron. Hoidettuja hiihtolatuja on liikuntakeskuksessa, joka sijaitsee hotellilta reilun kilometrin päässä ja lisäksi keväthankien aikaan voit lähteä hiihtämään hotellin takapihalta suoraan Lammasjärven rantoja pitkin.

Jännittävä koskikelluntaretki toteutetaan Kuhmon keskustassa virtaavassa Pajakkakoskessa. Tutustu ja lue lisää www.erapiira.fi

Kuhmon kesä
Puhtaita ja säännöstelemättömiä lampia, järviä ja koskia on ympäri Kuhmoa. Vapaana virtaava Pajakkakoski on Hotelli Kainuusta vain 800 metrin päässä. Tutustu ja lue lisää www.kuhmonkosket.fi tai www.kalallakainuussa.fi. Myymme vastaanotossamme kalastuslupia.

Kuhmo on vedenjakaja-aluetta, josta vesiä lähtee kohden Vienanmerta, Suomenlahtea sekä Pohjanlahtea. Kuhmossa on useita vesiretkeilyreittejä, joista saat lisätietoa Kainuun ulkoilureittejä esittelevän tieto-/kartatpalvelun sivuilta. Välinevuokrausta ja melontaretkiä, lue lisää www.erapiira.fi.

Kuhmon merkityt ulkoilureitit sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille ulkoilijoille että vaeltajille. Ulkoilureittejä on yli 300 km, joten mukaan mahtuu maisemiltaan kuin pituudeltaan erilaisia ulkoilureittejä. Elimyssalon retkeilypolku, Sininen polku ja Iso-Palosen retkeilypolut ovat kokemisen arvoisia. Lähellä keskustaa sijaitsevat lyhyemmät reitit kuten Lauttavaaran polku ja Jämäsvaara.
Kuhmo on tunnettu myös eläintentarkkailu- ja kuvaustuotteista. Eläintentarkkailu tapahtuu kojusta, jossa voi myös nukkua. Lue lisää Boreal Wildlife Centre-yrityksen sivuilta, www.viiksimo.fi.