Hotelli Kainuun historia

Hotelli Kainuu Oy on perustettu vuonna 1971, josta asti se on ollut yksityisomistuksessa. Toimialana on aina ollut matkailu- ja ravintolapalvelujen tuottaminen.

Perustamisvuonna talossa on ollut 9 hotellihuonetta ja ravintolasali. Nykyisin jo käytöstä poistettu uima-allas on ollut Kainuun alueen ensimmäinen yleisessä käytössä oleva uima-allas, joten hotelli on ollut auettuaan edellä aikaansa. Vuosien varrella hotellia on laajennettu nykyiseen mittakaavaansa, jolloin hotellihuoneita on yhteensä 29 kappaletta. Hotellissa sijaitsee myös 3 erityylistä baaria/ravintolaa, jotka kaikki on avattu viimeistään 80-luvulla.

Kansanbaarina tunnettu Pub Villipeura on pitänyt suosionsa asiakkaiden keskuudessa jo vuodesta 1974. Villipeuran baari-idylliä ei ole juurikaan muutettu 80-luvusta, joten Villipeura noudattaa ja kunnioittaa edelleen vanhaa tyyliään. Avaamisen jälkeen näkyvin muutos on ollut elämänluukun poistaminen, jonka tilalle tuli baaritiski.

Karaokebar Villikon tilalla on ollut aikoinaan kenkäkauppa. Villikko on avattu 80-luvulla ja se on toiminut alusta alkaen pistäytymispaikkana. Kansankielessä Villikko tunnettiin pitkään nimellä “Maijan baari”. Nyt jo pidemmän aikaa Villikko on kuitenkin tunnettu nimellä “drinkkibaari”, josta saat edelleenkin ammattitaidolla valmistettuja juomasekoituksia. Villikko on rento illanviettopaikka etenkin karaoken ystäville.

Ravintola Villiruusu on toiminut alunperin nimellä “Tanssiravintola Hotelli Kainuu”, jossa tansseja pidettiin alkuaikoina vähintään 3 kertaa viikossa. Ravintola on kokenut vuosien varrella useaan otteeseen suuria muutoksia, kuten esimerkiksi tilassa sijaitsevan tupakkahuoneen paikalla on ollut aikoinaan 18-asiakaspaikkainen pystybaari. Alunperin tilaa käytettiin upeana tanssi- ja ruokaravintolana, jossa oli sen ajan kovimpia esiintyjiä ja Kainuun parhaita keittiömestareita. Nykyään ravintola Villiruusu on monikäyttöinen tila, joka toimii yökerhona ja Kuhmon menopaikkana viikonloppuisin. Ravintola toimii myös tilausravintolana erilaisille ryhmille ja juhlille. Pitkäaikainen ja jokapäiväinen käyttötarkoitus on myös aamiastilana toimiminen.

2000-luvun puolivälissä Hotelli Kainuu osti 80-luvulla rakennetun Juhlatalo Riusalan, joka sijaitsee 8,5km päässä keskustasta. Riusala oli ennen MTK:n juhlatilana.