Aktiviteetit

Talvi Kuhmo

Vaikka Hotelli Kainuu sijaitsee kaupungin keskustassa, on sinulla lupa tulla moottorikelkalla hotellin takaparkkipakalle Lammasjärveltä päin.   Tarkemmat tiedot alueen kelkkailureiteistä löytyy Kainuun ulkoilureittejä esittelevällä (tieto-/karttapalvelun) sivustolta. Hae Moottorikelkkaurat ^ Kainuun MK-urat.   Metsähallituksen vapaa kelkkailualue on tänäkin vuonna Kuhmossa.

Kuhmosta on talvella maksuttomia ulkojäitä, joilla voit luistella tai pelata jääkiekkoa, jos säät sallivat. Kuhmon jäähallista voit varata vaikka oman jäävuoron.

Hoidettuja hiihtolatuja on Kalevalan liikuntakeskuksessa, joka sijaitsee hotellilta reilun kilometrin päässä ja lisäksi keväthankien aikaan voit lähteä hiihtämään hotellin takapihalta suoraan Lammasjärven rantoja pitkin.

Routa Travel tarjoaa elämyksiä huskykoiravaljakkoretkinä. Tutustu ja lue lisää www.routatravel.fi  sekä jännittävä koskikelluntaretki toteutetaan Kuhmon keskustassa virtaavassa Pajakkakoskessa. Tutustu ja lue lisää www.erapiira.fi

Kesä Kuhmo

Puhtaita ja säännöstelemättömiä lampia, järviä ja koskia on ympäri Kuhmoa. Vapaan virtaava Pajakkakoski on Hotelli Kainuusta 800 metrin päässä. Tutustu ja lue lisää www.kuhmonkosket.fi tai www.kalallakainuussa.fi. Vastaanottomme palvelee kalastusasioissa sekä koskitietoutta saat hotellin Kalastaja Olohuoneen infokansiosta.  Perhokalastus on suosittua Kuhmon koskilla.

Järjestämme sekä suomen- että englanninkielisiä perhokalastuspaketteja.
Huhtikuussa järjestämme vuosittaisen Hankikorri viikot eli perhokalastajien kevätreffit tapahtuman.

Kuhmo on vedenjaka-aluetta, josta vesiä lähtee kohden Vienanmerta, Suomenlahtea sekä Pohjanlahtea. Kuhmossa on useita vesiretkeilyreittejä, joista saat lisätietoa Kainuun ulkoireittejä esittelevän tieto-/kartatpalvelun sivuilta. Välinevuokrausta ja melontaretkiä, lue lisää www.erapiira.fi.

Kuhmon merkityt ulkoilureitit sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille ulkoilijoille että vaeltajille. Ulkoilureittejä on yli 300 km, joten mukaan mahtuu maisemiltaan kuin pituudeltaan erilaisia ulkoilureittejä. Elimyssalon retkeilypolku, Sininen polku ja Iso-Palosen retkeilypolut ovat kokemisen arvoisia. Lähellä keskustaa sijaitsevat lyhyemmät reitit kuten Lauttavaaran polku ja Jämäsvaara.

Kuhmo on tunnettu eläintentarkkailu- ja kuvaustuotteista. Eläinten tarkkailu tapahtuu kojusta, jossa voi myös nukkua. Lue lisää Boreal Wildlife Centre yrityksen sivuilta, www.viiksimo.fi.  Eläintentarkkailuretken voit varata kauttamme.

Olemme jäsen Kuhmon ja Suomussalmen Wild Taiga markkinointiyhteisössä.